Mijn kind is doof

Kom maar dichterbij: voorlezen aan kinderen

17/04/2019

Doof Vlaanderen Vorming organiseert dit jaar 2 workshops rond voorlezen en kinderboeken. De eerste workshop gaat door op 11 mei, de tweede op 22 juni.
In de eerste workshop krijg je uitleg over kinderboeken en voorlezen voor kinderen, de tweede workshop gaat over voorlezen in Vlaamse Gebarentaal (VGT) en is meer praktisch gericht. Over de tweede workshop volgt later meer info.

Workshop 1 gaat door op 11 mei 2019 van 14 uur tot 16 uur in de bibliotheek van Zwijnaarde.
Baby's en peuters kan je laten genieten van verhalen, prenten en taal. Wil een kind vanaf zes jaar goed en met plezier (leren) lezen, dan is een boekrijke omgeving een goede stimulans. Boeken en voorlezen stimuleren nieuwsgierigheid naar letters en verhalen.
We maken kennis met liedjes, versjes, verhalen en prentenboeken voor de allerkleinsten en de iets groteren. Er passeren ook vele praktische tips om een plezierige omgeving te creëren waarin kinderen proeven van woorden en verhalen.

Voor dove of horende ouders en grootouders van dove of horende kinderen, voor leerkrachten en opvoeders van dove kinderen en andere geïnteresseerden.

Bibliotheek van Zwijnaarde
Heerweg-Zuid 22, 9052 Gent

Er zijn tolken VGT aanwezig. 
Schrijf snel in want de plaatsen zijn beperkt.

Gratis

Schrijf hier in.

Max. 20 deelnemers. Dove ouders/grootouders en ouders/grootouders van dove kinderen krijgen voorrang.

Nog vragen? Mail naar ludwina.degryse@doof.vlaanderen