Mijn kind is doof

Werelddovendag 2019

16/09/2019

28 september 2019 is de hoogdag van de Vlaamse dovengemeenschap: Werelddovendag! Dit evenement gaat dit jaar door Gent.

Voor kinderen voorziet kinderclub De Indiaantjes kinderanimatie van 10u00 tot 18u00. Er is voor elk wat wils. De hele dag door kunnen kinderen aan sport en spel doen en aan de slag met allerhande circusattributen. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is er om 11u een workshop goochelen. Om 13u30 is er een demo van het enige spel in Vlaamse Gebarentaal dat er bestaat: “VeeGeeTje Crasht!”, voor kinderen tussen 8 en 15 jaar. Inschrijven is gewenst.

Wil jij graag tips over hoe je kan voorlezen in Vlaamse Gebarentaal voor je kind tussen 0 en 6 jaar? Terwijl je kinderen naar de opvang gaan, geeft Kristof De Weerdt een korte uitleg. Nadien mag je je kinderen gaan halen van de opvang en zelf aan de slag met voorlezen uit een boek. Kristof ondersteunt waar nodig en geeft feedback waar gewenst. Deze workshop gaat door van 10u30 tot 12u30. Inschrijven is gewenst.
 

 

 

Voed jij je kind op in verschillende talen, waaronder Vlaamse Gebarentaal? Hoe bied jij deze talen aan in verschillende situaties thuis, bij familie, in vrije tijd? Wat zijn jouw dromen over meertaligheid in je eigen gezin en van je kinderen? Wil jij hierover uitwisselen met andere dove en horende ouders van horende en dove kinderen? De workshop ‘een koffer vol dromen’, georganiseerd door Doof & Gezin, biedt ouders ruimte om te leren van elkaar. Die gaat door van 16u00 tot 18u00. Inschrijven is niet nodig.

 

 

Hou zeker naar aanloop van Werelddovendag de website www.werelddovendag.be in de gaten en schrijf je dan ook in.